Obsah cukru v nealkoholických pivech
Zejména v letním období si v jídelníčcích pacientů
v redukci všímám většího množství ochucených nealkoholických piv. Pacienti
často sami nezpozorují žádný problém, jelikož se přeci „nejedná o alkohol“, nicméně
ochucené varianty jsou velmi významným zdrojem cukru. Pro srovnání uvádím níže klasické nealkoholické pivo, které obsahuje 2,5 kostky cukru (pokud se bavíme o
kostkách cukru, které váží 5 g) z ječného sladu na celou plechovku.
Zatímco jeho varianta s příchutí obsahuje nejenom cukry z ječného sladu,
ale také cukry z glukózo-fruktózového sirupu a na jednu plechovku už to
pak vychází na 7 velkých kostek cukru. To je srovnatelné například s Fantou,
která obsahuje na 500 ml také 7 kostek cukru, a které se pacienti zarytě
vyhýbají 😖 Tak
pozor na to, v letních měsících je hračka vypít těchto plechovek více za
den 😊
Komentáře
Okomentovat