Jak zvýšit výživovou hodnotu vánočního cukroví?
1) Část klasické mouky je dobré nahradit moukou celozrnnou, která obsahuje více vlákniny i mikroživin 😊
2) Část cukru v receptu (jakéhokoliv) je možné nahradit čekankovým sirupem. 🍯 Čekankový sirup dodá vlákninu a zároveň „ušetříme“ cukry v daném cukroví.
! Pokud byste použili například jenom celozrnnou mouku nebo jenom čekankový sirup, je možné, že těsto nebude tak nadýchané, jak jste zvyklí, proto je dobrá kombinace s „klasickými“ surovinami😊 !
3) Chcete dosáhnout čokoládové chuti? 🍫 Co místo čokolády, která má často na prvním místě ve složení cukr, použít klasické kakao, které nejenom neobsahuje přidaný cukr, ale má často i méně tuku? 😊
4) Ač je máslo kvalitní potravinou a v jídelníčku má své místo, použít XY gramů až mnohdy kilogramů při pečení cukroví není nejvhodnější 😊 Co alespoň část nahradit rostlinným olejem, třeba řepkovým, který má neutrální chuť, dobrý poměr omega 6 ku omega 3 MK, je bohatý na vitamin E a má lepší teplotní stabilitu? 😊
P.S. Použité obrázky jsou pouze ilustrační 😊
P.S.2 Na cukroví s tradičním složením není nic špatného 😊 vše je o celkovém složení stravy 😊
Komentáře
Okomentovat