Jak se stravovat na all inclusive dovolené?

Jídlo
Jak se stravovat na all inclusive dovolené?

V poradně se často setkávám s tím, že se klienti obávají all inclusive dovolené. Já si ale myslím, že je to fajn příležitost se naučit sestavovat vyvážené pokrmy a také zkusit, jaké chuťové kombinace vám nejvíce vyhovují

Co si totiž budeme - takový servis, kdy pouze dáme na talíř vybrané potraviny, doma prostě nikdo nemáme…

No a jak takové vyvážené pokrmy sestavovat?

Na talíři by vždy měly být obsažené všechny živiny, které je fajn doplnit zeleninou nebo ovocem.

Talíř si můžete rozdělit na třetiny nebo čtvrtiny…já si na dovolené dávám na půl talíře zeleninu, čtvrt talíře zabírá bílkovinná potravina (např. maso) a čtvrt talíře sacharidová potravina (např. rýže, brambory). Někdy mi ale zelenina či ovoce zabírá pouze třetinu talíře a další dvě třetiny jsou opět sestaveny ze sacharidové a bílkovinné potraviny. Obě tyto varianty jsou vyvážené a záleží proto na vás, vašich preferencích a také cílech jakou variantu zvolíte. A ano, i sladkou tečku si pak můžete dopřát – když se kvalitně najíte, nebudete mít tendenci se dojídat sladkým a dezert bude opravdu plnit pouze funkci sladké tečky. 

Na all inclusive dovolených jsou také velmi oblíbené míchané alkoholické drinky. Tyto drinky jsou nejenom zdrojem alkoholu (tzn. poměrně velkého množství energie), ale také cukrů a některé i tuků. Například takové mojito obsahuje kromě alkoholu třtinový cukr a někdy je také přidán sirup, který je zdrojem cukrů. Piňa Colada je drinkem, který obsahuje poměrně velké množství cukrů i tuků z důvodu přidaného ananasového džusu a kokosové smetany. Cukry v tequile sunrise tvoří grenadina a pomerančový džus. U dalších míchaných drinků je to velmi podobné (více zde). To ale neznamená, že si nikdy nesmíme dopřát míchaný alkoholický nápoj, jen je důležitá střídmost a zejména lidé, kteří se snaží o redukci hmotnosti na to musí myslet.


Video ke stravování na all inclusive: ZDE
Video k míchaným alkoholickým nápojům: ZDE


Komentáře